POTPISAN UGOVOR O PREUZIMANJU VLASNIČKOG UDELA i NASTAVKU SARADNJE SA NOVIM VLASNIKOM ŽELEZARE SD – KINESKOM KOMPANIJOM HBIS GROUP

Dana 28.06.2016.godine potpisan je ugovor o nastavku poslovne saradnje na obradi radnih valjaka za potrebe HV, sa novim vlasnikom srpskog prizvođača čelika Železare Smederevo kineskom kompanijom HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd, čime je ujedno novi vlasnik srpske železare postao i 50% suvlasnik našeg mešovitog privrednog društva SRSC d.o.o.

Ugovor o poslovnoj saradnji potpisali su ispred kompanije HBIS GROUP g.Wei Zhenmin izvršni direktor za Finansije i Računovodstvo i u ime privrednog društva SRSC generalni menadžer Boban Rajković.

Nakon višegodišnje teške situacije i neizvesnosti koja je zadesila srpskog proizvođača čelika Železaru Smederevo a time i njeno zavisno društvo SRSC d.o.o., potpisivanjem kupoprodajnog ugovora o prodaji Železare Smederevo novom kineskom vlasniku kojim je obuhvaćen i SRSC d.o.o. a sada i nastavkom dosadašnje uspešne poslovne saradnje, obezbeđena je izvesnija i sigurnija budućnost za obe kompanije posebno za SRSC d.o.o. koji je i osnovan sa prioritetnim ciljem da opslužuje potrebe HV Železare Smederevo d.o.o. (tadašnjeg U.S.Steel Serbia d.o.o.).

Shodno tome, menadžment kao i svi zaposleni SRSC d.o.o. posvećeni su tom cilju i uložiće sve svoje resurse kako bi se u potpunosti zadovoljili svi zahtevi menadžmenta HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd, po pitanju kvaliteta obrađenih radnih valjaka HV i time značajno doprineli povećanju kvaliteta odnosno dodatne vrednosti finalnih hladnovaljanih proizvoda železare.